Heim Márton

Nevem Heim Márton. Móron születtem 1952. november 30-án. Nehéz anyagi körülmények között élő, munkás szüleim nagy szeretetben neveltek. Iskoláimat Móron és Székesfehérváron, illetve Budapesten végeztem. Pályámat Székesfehérváron, a MÁV Üzemfőnökségén kezdtem, majd az IKARUS Móri gyárában folytattam. Megnősültem 1976-ban. Feleségem Heim Mártonné, sz. Ackermann Magdolna. Vállalkozásainkat házasságunkat követően kezdtük. Jelenleg épületgépészeti nagykereskedéssel foglalkozunk. Két lányunk van, Ildikó és Anita. Mindketten Budapesten végzik tanulmányaikat.
Munkánk mellett nagy hangsúlyt fektetünk az emberi értékek felszínre hozására, azok megmentésére.
A humanizmus, mint érték volt az alapgondolata annak, hogy barátommal, Varga Jánossal 2001-ben létrehozzuk az APHELANDRA Díjat. Később néhány lelkes, a humanizmus iránt elkötelezett aktivistával kibővülve létrehoztuk az APHELANDRA Alapítványt. Célunk az volt, hogy ebben a nehéz, időnként elembertelenedett világunkban kiemeljünk és példaképül állítsunk olyan embereket, akik kiemelkedő munkájukkal, humanizmusukkal kiérdemlik egy-egy közösség, embercsoport megbecsülésétVarga János

1954. augusztus 10-én születettem Devecserben. Gyermekkoromat Padragkúton töltöttem, az ajkai Bródy Imre Gimnáziumban érettségiztem. Tanulmányaimat  Gyöngyösön folytattam a Kertészeti Egyetem Kertészeti és Agronómiai Főiskolai Karán, majd az ELTE JTI-ben jogi szakokleveles mérnök képesítést szereztem.
Az Agárdi Állami Gazdaság volt az első munkahelyem, majd egyik jogutódjánál, az Agrokomplex C.S. ZRt-nál dolgoztam huszonhét évig, 18 éven át HR vezetőként. Ebben az időben Álláskereső vademecum címmel jelent meg egy –hiánypótlónak számító- könyvem.
Egy találmány társtulajdonosa, valamint az Aphelandra Díj egyik alapítója vagyok.
2009-től művészeti marketinggel foglalkozok. Egy gyermekem van, feleségem pedagógus, Bakonykútiban élünk.


Balogh Tibor

1950-ben születtem Pápán és a helyi Türr István Gimnáziumban letett érettségit követően, a diplomámat a pécsi Tanárképző Főiskolán szereztem. 1973-ban, Babonics Ilonával kötött házasságot követően kerültünk Mórra tanítani. Két fiúgyermeket neveltünk fel, akik a Közgazdasági Egyetem kitüntetéssel történő elvégzését követően jelentős szakmai sikereket értek el.
Az oktatásügy területén eltöltött évtizedek alatt több alkalommal vezető, irányító feladatra kértek fel. 1990 óta tanári hivatásommal párhuzamosan egy magyar-lengyel tanulásmetodikával foglalkozó team tagjaként dolgozom. E területen jelentős fejlesztések és újítások kötődnek nevemhez.
Ma már lokálpatriótaként fontosnak tartom helyi civil közösségek értékteremtő tevékenységét. Feleségemmel - aki szintén tanár- igyekszünk részt vállalni feladataikban. Örömmel tettem eleget a felkérésnek és vállaltam az Aphelandra Alapítvány kurátori tisztségét.


Macher Endréné

Budapesten 1956-ban születtem. Tanulmányaimat Veszprémben és Székesfehérváron folytattam, vegyész és gépész végzettséggel rendelkezem. Életem meghatározó munkahelye a Videoton volt ,ahol 1991-ig a mint fejlesztő mérnők dolgoztam munkahelyem megszűnéséig. A kilátástalan helyzetben kényszervállalkozásként indított családi vállalkozás vezetője vagyok. Az elmúlt húsz év alatt a vállalkozás elérte, hogy  közel száz munkatárssal a magyarországi piac mellett a nyugat-európai országokba exportál ipari elektronikai termékeket. Munkám elismeréseként „Nemzeti Minőségi Díj Nagykövete” cím – 2004 „Az év vállalkozója” díj – 2003 „Minőségért” vándordíj – 2003 „Év termelő és szolgáltató vállalkozója”– 2010  kitüntetésben részesültem. Cégünk üzleti kiválóságért 2000-ben és 2009-ben  elnyerte a „Nemzeti Minőség Díj”-at, valamint a humán tevékenységéért a „ Családbarát Munkahely” és „Legjobb Munkahely – Iparági győztes” kitüntetést. Férjem a cégünk műszaki igazgatója, három gyermekünk közül a legidősebb vállalkozásban dolgozik, lányom szociológiát tanul, legkisebb gyermekem gimnazista. Munkám és magánéletben is humán értékek vezéreltek, ezért vállaltam a kuratóriumi tagságot.


Prof. Dr. Svéhlik Csaba

Móron születettem 1966-ban. Hazai és több külföldi egyetemen folytatott tanulmányaim során autómérnöki, közgazdasági, marketing és üzleti diplomákat szereztem.
Szakmai pályafutásom során a világ számos autógyárában dolgoztam konstruktőrként, jelenleg a KHEOPS Automobil-Kutató Intézet igazgatójaként tevékenykedem Bécsben. Munkám számos nemzetközi elismerést kaptam, többek között széleskörű autóipari tevékenységem elismeréseként Európa-díjban részesültem Párizsban, majd a Magyar Tudományos Akadémiától elnyertem a rangos „Év kutatója” díjat. A világ autóiparának kihívásaira és trendjeire irányuló kutatásaim eredményeiről hazai és külföldi konferenciák gyakori előadójaként számolok be, rendszeresen publikálok rangos szakfolyóiratokban. Több külföldi egyetem vendégprofesszora vagyok, számos nemzetközi és hazai szakmai és tudományos szervezet tagja. Nem csak elvekben, hanem tettekben is vallom a 21. század új szellemiségét, a „vállalatok társadalmi felelősségvállalását”, amelynek keretében többek között évenkénti tudományos konferencia-sorozat szervezése, valamint egy külföldi és egy hazai egyetemen alapított „Év hallgatója” díj fűződik a nevemhez. Hobbim az utazás, az olvasás, a sportos autók.

 

Buza Ernő

1961-ben születtem Móron, ahol jelenleg is élek. Az Államigazgatási Főiskolán és a Pénzügyi Számviteli Főiskolán szereztem diplomákat, majd később felsőfokú adótanácsadói képesítést. 1995-től saját vállalkozásaimban tevékenykedem, 2001-től a móri székhelyű Ezerszó Bt. cégvezetőjeként dolgozom. Nős vagyok, 3 gyermek édesapja. 2000-től a Móri Városvédő és Szépítő Egyesület tagjaként kapcsolódtam be a móri civil közösségi életbe és aktívan részt veszek a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységében is. 2010-2011-ben a Wekerle Sándor Emlékbizottság titkáraként a Wekerle Emlékév szervezésben vállaltam önkéntes feladatot. Fontosnak tartom a humán értékek védelmét és a civil társadalom megerősítését, ezért örömmel vállaltam az Aphelandra Alapítvány kurátori tisztségét.


dr. Istvánfalvi Dávid

1978-ban születtem, általános-, és középiskolai tanulmányaimat Móron végeztem. 2001. évben a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem diplomát, majd 2006. évben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán jogász-közgazdász szakon. A Székesfehérvári 6-os számú Ügyvédi Irodában dolgozom, 2005. évtől ügyvédként. Feleségemmel Móron élek. Hobbim: nyelvek, utazás, túrázás. 

www.ezerszo.hu

Nyitóoldal